کدخبر: ۸۵۴
۲۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۱
چاپ

رویترز خبر داد:

مذاکرات اعضای شواری امنیت برای لغو تحریم‌ها

رویترز طی گزارشی اعلام کرد برخی اعضای شواری امنیت مذاکراتی را برای تصویب قطعنامه ای در این شورا برای برداشته شدن تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت انعقاد توافق هسته ای آغاز کرده اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کهگیلویه به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، رویترز گزارش داد: به گفته مقامات غربی، قدرت های مهم جهانی مذاکراتی را برای تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت برای برداشته شدن تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت انعقاد توافق هسته ای با تهران آغاز کرده اند که می تواند تلاش های کنگره آمریکا برای بلااثر کردن توافق را دشوار سازد.

در آستانه مذاکرات دشواری که هفته آینده قرار است برگزار شود، مذاکراتی بین انگلیس، چین، فرانسه، روسیه و آمریکا – ۵ عضو دائم شورای امنیت- به اضافه آلمان و ایران در حال انجام است.

حدود ۸ قطعنامه شورای امنیت – که چهار تای آنها در بردارنده اقدامات تحریمی هستند- ایران را از غنی سازی اورانیوم و دیگر فعالیت های حساس اتمی منع کرده اند و خرید و فروش فن آوری هسته ای و هر کالای مرتبط به موشک های بالستیک به تهران را ممنوع ساخته اند. سازمان ملل همچنین تحریم هایی در زمینه تسلیحات را بر ایران تحمیل کرده است.

از نظر ایران، برداشته شدن این تحریم ها به شدت ضروری است زیرا اقدامات در چهارچوب سازمان ملل می تواند مبنای حقوقی لازم را برای اجرای دقیق تر اقدامات آمریکا و اتحادیه اروپا فراهم سازد. آمریکا و اتحادیه اروپا اغلب نقض قطعنامه های شورای امنیت از سوی ایران را به عنوان بهانه خود برای وضع تحریم های بیشتر علیه ایران عنوان می کنند.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه گفت که یک توافق هسته ای (احتمالی) با ایران از نظر حقوقی لازم الاجرا نخواهد بود. این جمله بدان معناست که روسای جمهور بعدی آمریکا می توانند تصمیم بگیرند که آن را اجرا نکنند. این نکته در نامه سرگشاده ۴۷ سناتور جمهوری خواه آمریکایی که روز دوشنبه خطاب به رهبران ایران منتشر شد نیز مورد تاکید قرار گرفت. در این نامه ادعا شده بود که هر گونه توافقی می تواند به محض کنار رفتن باراک اوباما از قدرت در ژانویه ۲۰۱۷، کنار گذاشته شود.

اما دیپلمات های غربی می گویند، یک قطعنامه مصوب شورای امنیت سازمان ملل در زمینه توافق هسته ای با ایران می تواند از نظر حقوقی لازم الاجرا باشد. چنین اقدامی می تواند تلاش های آینده جمهوری خواهان در واشنگتن برای نقض توافق را پیچیده سازد و احتمالا خنثی نماید.

انتهای پیام/ط