گزارشی از ضربه واردات به تولید دام های ایرانی؛
روزهای سخت دامداران سیستان و بلوچستان/ تقاضای واردات 300 هزار دام از پاکستان توسط مسئولین!
واردات بی رویه دام به سیستان و بلوچستان باعث ورشکستگی و کناره گیری بسیاری از دامداران این منطقه از صنعت پرورش دام شده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي كهگيلويه به نقل از عصر هامون، در روز های اخیر شاهد انتشار خبرهایی در خصوص واردات بی رویه دام های آلوده، رانت خواری، بیکار ماندن 15 هزار شهروند سیستانی و بلوچستانی بر اثر ورود دام های وارداتی و... به کشور بودیم.
میگویند واردات بیرویه سبب شده تا جایی برای تولید داخل در بازار نماند و بسیاری از تولید کنندگان با ورشکستگی و رکود روبرو شوند و ازآن طرف ارز کشور برای کالاهای لوکس و ساخته شده به هدر میرود غافل از اینکه واقعیت های بزرگتری همچون رانت خواری و واردات از طریق قاچاق سر منشأ اصلی مشکلات است.
سیستان و بلوچستان یکی از استان های محروم کشور است که واردات کالا باعث آسیب به اقتصاد و اشتغال مردم منطقه می شود.
در تماسی که برخی کشاورزان و دامداران سیستان و بلوچستان با پایگاه خبری عصر هامون داشتند، عنوان کردند که واردات قاچاق دام و طیور به منطقه بلوچستان باعث عدم رغبت دامداران این منطقه به پرورش دام شده است با
این وجود واردات دام تنها باعث بی رغبتی دامداران بلوچستان نشده است بلکه بسیاری از دامداران سیستان نیز از ورود دام به کشور ابراز گلایه کرده و بیان کردند: مسئولین اجازه خروج دام های سیستانی از این منطقه به سایر
استان های کشور را نمی دهند در حالی که به راحتی از سایر کشور ها دام به داخل کشور وارد می کنند.
یکی از دامداران سیب و سورانی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون با بیان اینکه هیچ حمایتی از دامداران نمی شود، گفت: دامی که توسط دامداران پرورش داده می شود هزینه های گزافی بر دوش تولید کننده دارد.
وی بیان کرد: با توجه به هزینه زیادی که علف و یونجه دارد هزینه دام نیز به همان میزان افزایش می یابد لذا با ورود دام های قاچاق و قیمت این دام ها دیگر کسی تمایل به خرید دام های بومی ندارد.
یکی از کشاورزان این منطقه افزود: بسیاری از دام های قاچاق از طریق مرز وارد سراوان می شود و تا کنون هیچ مسئولی در این خصوص جواب گو نبوده است.
یکی از دامداران سیستانی با بیان اینکه بسیاری از دام های سیستان در منطقه به مرور زمان تلف می شوند، بیان کرد: دامداران زندگی و معاش خود را از طریق پرورش دام می گذراند با این وجود مسئولین اجازه خروج دام سیستان را از این منطقه به سایر نقاط کشور نمی دهند در حالی که به راحتی از سایر کشور ها دام وارد می کنند با توجه به این معضل ،مسئولین باید چاره ای بیندیشند.
وی ادامه داد: واردات بی رویه دام باعث ورشکستگی و کناره گیری برخی از دامداران از این حرفه شده است و تنها برای استفاده شخصی دام پرورش می دهند و سود واردات در جیب دلالان و قاچاقچیان می رود.
مهدی حسینی مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در خصوص واردات دام غیر مجاز با بیان اینکه ورود دام های قاچاق در صورت آلوده بودن باعث کاهش شیر و تلفات در دام های بومی می شود، گفت: یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام بیماری تب کریمه کنگو است که هیچ علایمی ندارد و در نهایت باعث مرگ فرد مبتلا می شود لذا مردم از گوشت هایی که مهر و بارکد دامپزشکی و جهاد کشاورزی را دارند استفاده کنند.
در حالی که بسیاری از تولیدکنندگان از افزایش واردات ابراز ناخرسندی می کنند و رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر نسبت به واردات بی رویه هشدار دادند با این وجود محمد شریف خالقی دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز
سیستان و بلوچستان در گفت و گو با فارس با تاکید بر اقدامات پیشگیرانه در بحث قاچاق، پیشنهاد کرده بود که رونق دامداری میتواند جایگزین خوبی برای قاچاق سوخت باشد که در این راستا نیاز به واردات 300 هزار راس دام از پاکستان داریم که اگر محقق شود، در یک دوره پنج ماهه شاهد درآمد 100 درصدی از تولیدات دامی خواهیم بود.
همچنین چندی پیش حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز از رانت خواری و ورود دام به کشور که مانع اشتغال 15 هزار سیستانی شده ،خبر داده بود.
به گزارش عصر هامون، راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور تحقق اقتصاد مقاومتی به دور از واردات کالا است و یکی از موانع تحقق اقتصاد مقاومتی قطعا قاچاق است.
ایجاد بستر رشد اقتصاد سالم، ترویج اقتصاد مقاومتی برای نجات اقتصاد داخل از مهمترین اهداف برای مقابله با قاچاق و انگیزه برای تامین معیشت، ثروتاندوزی، فرهنگ شدن پدیده قاچاق به ویژه در بحث دام از جمله چالشهای فرا روی مقابله با قاچاق در سیستان و بلوچستان است.
انتهای پیام//و/آ
پربیننده ترین
- ◄ شهردار چرام بازداشت شد
- ◄ جنگ امروز تروریسم رسانهای است
- ◄ فردوسی رستمهای فلسطین کجاست؟/ بخش اول
- ◄ درگیری منجر به قتل در دهدشت
- ◄ اعزام ۲۸۰ دانشآموز کهگیلویهای به سرزمین اعجازها
- ◄ نفرمائید رفع فیلترینگ بفرمائید واگذاری تنگه احد!
- ◄ رسانه ملی تحت هجمه داخلی و خارجی
- ◄ جزئیاتی تازه از دستگیری قاتل پزشک متخصص قلب
- ◄ ماجرای گفتگوی شهید متوسلیان با بنیصدر در شرایط جنگی انقلاب
- ◄ فردوسی رستمهای فلسطین کجاست؟/بخش دوم
- ◄ جریمه میلیاردی قاچاقچی هیزم در کهگیلویه
- ◄ خون شهدای مقاومت با نابودی دشمنان به ثمر خواهد نشست
- ◄ بازنده اصلی یک انتخابات
- ◄ «عملیات وعده صادق ۳» اسرائیل را محو میکند
- ◄ امامجمعه سابق یاسوج از سرمایههای اجتماعی کهگیلویهوبویراحمد بود
آخرین اخبار
- ◄ دوران طلائی دفاع مقدس محصول تفکر بسیج است
- ◄ افتتاح آسفالت جاده بین مزارع روستای راک
- ◄ دشمن با ایران قوی مشکل دارد
- ◄ فریدون داوری؛ خالق اشعار سرزمین دنا تا اروند قهرمان
- ◄ مدرسه ۶ کلاسه خیرساز در سادات مشهدی کهگیلویه افتتاح شد
- ◄ شاعر برجسته کهگیلویه و بویراحمدی درگذشت
- ◄ پیام تبریک فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کهگیلویه به مناسبت آغاز هفته مبارک بسیج
- ◄ تلاش برای ترمیم شبکه گاز چاروسا و دیشموک
- ◄ کهگیلویه با ۷۸ عنوان برنامه به استقبال هفته بسیج میرود
- ◄ پسا دیدار دروغ ماسک - ایروانی
- ◄ خطر بروز تب برفکی را جدی بگیرید
- ◄ «سد کوهبُرد»؛ گنج مغفول مانده کهگیلویه
- ◄ امامجمعه سابق یاسوج از سرمایههای اجتماعی کهگیلویهوبویراحمد بود
- ◄ مراسم دومین سالگرد ارتحال امام جمعه یاسوج+ تصاویر در دهدشت
- ◄ فردوسی رستمهای فلسطین کجاست؟/بخش دوم