کدخبر: ۱۵۸۳
۰۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۷
چاپ

سعید جلیلی در دانشگاه امیرکبیر:

آمریکا به دنبال تعیین مناسبات کل دنیاست و کوتاه هم نمی‌آید/ حقوق ما قابل مذاکره نیست

نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی با اشاره به سند استراتژی امنیت ملی آمریکا گفت: مقدمه این سند توسط اوباما نگاشته شده است که در این مقدمه به طور علنی اعلام می‌کند که کدخدایی جهان در اختیار آمریکا بوده و آمریکا باید مناسبات سیاسی،‌اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... در دنیا را مشخص کند.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي كهگيلويه به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی در همایش « خرمشهر را خدا آزاد کرد نه کدخدا» که بعدازظهر امروز به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد اظهار داشت: یکی از ضرورت های حرکت های دانشجویی این است که توجه خود را به مسائل اصلی معطوف کرده و از مسائل حاشیه‌ای که فایده‌ای برای انقلاب و کشور ندارد پرهیز کند.

وی با بیان این که بحث خدا و کدخدا یک مبحث تاریخی است خاطرنشان کرد: باید درک صحیحی از این موضوع به دست بیاوریم تا بفهمیم که ریشه این نزاع ها چه بوده و چه نکته‌ای موجب بروز چنین اختلافاتی می‌شود که قطعاً این اختلافات ناشی از خلقت نبوده و نشأت گرفته از بحث ربوبیت است.

نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی با توضیح مفهوم ربوبیت افزود: مفهوم ربوبیت یکی از سیاسی ترین مفاهیم قرآن بوده و رب یعنی کسی که سیاست می کند؛ که البته نظر جاهلیت مدرن بر این است که کدخدا به جای خداوند ربوبیت و سیاست را در دست بگیرد.

جلیلی ضمن تأکید بر این موضوع که امروز هم دعوای جهان بر سر کدخدایی است نه خدا خاطرنشان کرد: ادعای کدخدایی جهان نه تنها مربوط به گذشته بوده، بلکه در همین سال 2015 عده ای خود را در جایگاه ربوبیت دنیا دانسته و کدخدایی می‌کنند.

وی با اشاره به سند استراتژی امنیت ملی آمریکا گفت: مقدمه این سند توسط اوباما نگاشته شده است که در این مقدمه به طور علنی اعلام می‌کند که کدخدایی جهان در اختیار آمریکا بوده و آمریکا باید مناسبات سیاسی،‌اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... در دنیا را مشخص کند.

عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشور با اشاره به اینکه کشور های مستکبر مانند آمریکا مخالفت با این کدخدایی را از کشوری نمی‌پذیرند، گفت: آمریکا در سند استراتژی ملی خود مدعی شده است که برای جهان نباید این سوال مطرح باشد که آمریکا جهان را رهبری کند یا خیر،‌ بلکه تنها سوال این است که رهبری آمریکا بر جهان چگونه باید باشد.

جلیلی در ادامه افزود: خود اوباما به صراحت گفته است که اگرچه برخی سیاستمداران آمریکا در درون اختلافاتی با یکدیگر دارند اما آنچه که آمریکا را متحد کرده است این است که همه معتقدند رهبری دنیا از آن آمریکاست.

وی با اشاره به این موضوع که آمریکا این مفهوم را به دنیا القا کرده است که اگر کسی مقابل این کشور بایستد، محکوم به بر هم زدن مناسبات دنیا می‌شود و همه ملت ها را مجبور به مقابله با آن کشور می‌کند یادآور شد: در این سند آمریکایی مطرح شده است که اگر لازم باشد، آمریکا در برابر تهدیداتی که منافع آمریکا را به خطر می‌اندازد،‌به صورت یک جانبه ایستاده و با آنها مقابله می کند.

عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشور با انتقاد از این موضوع که عده ای تفکرات آمریکایی را در دانشگاه ها به عنوان اندیشه های آزادی جهان مطرح می‌کنند، یادآور شد: جان لاک که یکی از نظریه پردازان آمریکایی در زمینه آزادی معرفی شده، یکی از سهامداران شرکت های برده داری در این کشور است.

سعید جلیلی با بیان اینکه به جاهلیت مدرن تزویر، زور و اسلحه اضافه شده است، گفت: کدخدا امروز به قول پروین اعتصامی هر کسی که در مقابلش بایستد را مست عنوان می‌کند. اینکه سه سانتریفیوژ را بدهید باج دادن نیست این حقوق ملت است و این گونه نیست که استکبار حقوق ما را تعریف کند، نگاهی وجود دارد که می‌گوید این حق من است و من از آن دفاع می‌کنم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کسانی که پادویی کدخدا را می‌کردند امروز ادعای آزادی دارند، گفت: آزادی برای کسانی است که چنین مناسباتی را برنمی‌تابند. خرمشهر بدین خاطر آزاد شد که منتظر کدخدا نبود. آیا آزادی با کدخدایی که از صدام حمایت می‌کرد به دست می‌آمد! اگر مناسبات کدخدا ادامه پیدا می‌کرد همان شاه سرکار بود و امروز قسمت‌هایی از سرزمین ما جدا شده بود.

وی به راه افتادن فتنه 88 را نشات گرفته از همین نگاه عنوان کرد و گفت: اگر این مناسبات را بپذیریم استکبار می‌گوید من باید از دانشمند شما هم بازجویی کنم. درس آزادسازی خرمشهر این بود که کسانی پیدا شدند و در برابر جاهلیت مدرن ایستادند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تمام اهرم کدخدا را ترساندن عنوان کرد و گفت: باطل و سحر آن نترسیدن و مقاومت کردن است.

جلیلی با تاکید بر این موضوع که حق ملت صدقه نیست که کدخدا بخواهد آنرا بدهد، گفت: آزادسازی خرمشهر نشان داد که می‌شود مقاومت کرد و در دهان کدخدا زد آیا امروز نگرانی استکبار به دلیل چند سانتریفیوژ ما است؟ خیر نگرانی آنان به این خاطر است که می‌بینند قدرتی پیدا شده است که در مقابل آنان ایستاده و به دنیا نشان داده که می‌توان مقاومت و در عین حال پیشرفت کرد.

جلیلی در ادامه اظهار داشت: مناسبات دنیا بر پایه باج‌خواهی نیست که شما اعلام کنید این 4 امتیاز را بگیر و این دو سانتریفیوژ را از بین ببر؛ باید حقوق ملت‌ها قابل توجه قرار گیرد و اینگونه نیست که مناسباتی تعریف شود و بگویند حقوق ملت همین چیزی است که ما تعریف می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه دشمن متوجه شده است که قدرتی که ملت ایران دارد از جنس دیگری است، ادامه داد: وقتی آنها اراده می‌کنند که شاه بماند ملت ایران می‌گوید که شاه باید برود و شاه می‌رود و وقتی ملت اراده می‌کند که باید هسته‌ای انجام شود، هسته‌ای می‌شود و در این مسیر شهدای بزرگواری مانند شهریاری، علیمحمدی، رضایی‌نژاد و احمدی روشن به شهادت می‌رسند. 

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به سرگذشت کسانی که با کدخدا ساختند، گفت: همین شوروی را ببینید که تمام خواسته‌های غرب را انجام داد اما اولین کاری که غرب با آن کرد تجزیه کردن شوروی بود. این که مقام معظم رهبری می‌فرمایند به آمریکا بی اعتمادیم به همین خاطر است.

وی در ادامه سخنان خود گفت: گزاره برگ آمریکایی ترجمان مصداقی نگاه آمریکا به جهان است. این نگاه بدین صورت است که امریکا می‌گوید اگر شما می‌خواهید خریدی را انجام دهید باید آمریکا آنرا تائید کند آنهم نه در حوزه هسته‌ای بلکه در هر موضوعی که کاربرد دو گانه دارد. باید این نظمی که مبتنی بر عدالت نیست بر هم بخورد چرا که این جاهلیت مدرن است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه استکبار در هر صحنه مبارزه در 36 سال گذشته از ملت ایران شکست خورده است، گفت: شکست استکبار این بوده است که نتوانسته اراده خود را بر دیگری تحمیل کند، تمام تلاش استکبار این است که ما را از اصل مبارزه منصرف کند.

جلیلی با بیان اینکه اولین گزینه استکبار گزینه نظامی بوده است، گفت: استکبار فهمیده است که با گزینه نظامی نمی‌تواند کارش را پیش ببرد. امروز نیز آخرین اهرم استکبار اهرم اقتصادی است. جو بایدن گفت هر آنچه داشتیم علیه ایران اعمال کردیم اما موفق نشدیم.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه این مراسم در پاسخ به سوال دانشجویی پیرامون فواید پیمان دو جانبه پولی گفت: ما با این وضعیت مواجه‌ایم که افرادی به عنوان کدخدا حاکمیت ارز خودشان را مبنای مناسبات جهانی قرار دادند تا حاکمیت خود را اعمال کنند.

وی ادامه داد: ما از سال 90 مطالعات خود را درباره پیمان دو جانبه پولی شروع کردیم و این موضوع را نیز با برخی کشورها مطرح کردیم، امروز خیلی از کشورها حذف ارز واسط را در برنامه‌های خود قرار دادند چرا که این یکی از گام‌های مهم در اقتصاد مقاومتی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جواب سوال دیگری پیرامون بازرسی از مراکز نظامی به بهانه مذاکرات هسته‌ای، گفت: مقام معظم رهبری خطوط قرمزی را مشخص کردند. هر کشوری اصول و چارچوبی در سیاست خارجی خود دارد و دولت‌ها وظیفه تامین منافع کشور را در این چارچوب دارند.

جلیلی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: در 6 سال مذاکره ما با طرف مقابل تقریبا یک دور مسئولان آنان عوض شد و حزب رقیب آنان سر کار آمد از جمله اوباما جای بوش آمد که با شعار تغییر نیز فعالیت‌های خود را آغاز کرد اما اینان در تمام این 6 سال یک موضع را در مقابل ما داشتند.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به 6 خواسته رهبر معظم انقلاب پیرامون مذاکرات هسته‌ای گفت: از جمله این خواسته‌ها حفظ دستاوردهای هسته‌ای، عدم تحقق پیشرفت هسته‌ای و عدم بازرسی از مراکز نظامی است.

جلیلی در ادامه خاطر نشان کرد: امروز اگر نظام ایستادگی می‌کند و هزینه می‌دهد در دفاع از حق تحقیق و توسعه دانشگاه است و می‌گوید من اجازه نمی‌دهم دشمن اساتید و دانشمندان من را بازجویی کند.

وی افزود:‌ اصل مترقی ولایت فقیه این است که اجازه نمی‌دهد کسی به حقوق ملت تعرض کند و یا آراء مردم را وتو کند. دفاع از امنیت نیز در همین حوزه است. این که مقام معظم رهبری می‌فرمایند اجازه بازرسی از مراکز نظامی را نمی‌دهیم به خاطر دفاع از امنیت کشور است. امروز امنیت ایران یک امنیت ستودنی و مثال زدنی است.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه تصریح کرد: ما باید بدانیم کدام بخش از مشکلاتمان به خاطر آرمان‌هایمان است و کدام بخش از آن به خاطر ضعف‌های مان است. اکثر موفقیت‌های ما در 36 سال گذشته به خاطر ایستادگی ما بر آرمان‌های‌مان بوده است. ما هر چه از آرمان‌هایمان فاصله گرفتیم مشکلاتی برایمان به وجود آمد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: امثال شهید شهریاری‌ها با آرمان بزرگی که داشتند، توانستند ما را به سوخت 20 درصد برسانند.

جلیلی با طرح این سوال که آیا می‌شود حق ملت را دیگری تعریف کند، گفت: غرب اینگونه عنوان می‌کند که ما باید بیاییم صحبت کنیم تا بخشی از سهم ما را به ما بدهند.

وی با بیان اینکه دفاع از حق هسته‌ای دفاع از تمامی حقوق ملت است، گفت: دشمن اگر بتواند در یک حق ما اختلال ایجاد کند به همان بهانه وارد سایر حقوق ما می‌شود.

عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در ادامه گفت: موضوعی که در دوره آقای لاریجانی در مذاکرات هسته‌ای مطرح بود، این بود که اصلا طرف مقابل چه کاره است که باید ما در موضوع هسته‌ای با آنان گفت‌وگو کنیم. در آن زمان گفتیم ما عضو NPT هستیم و این عضویت یک سری حقوق و تکالیف دارد. تمام بحث ما این بود که ما قبول نمی‌کنیم یک استثنا باشیم و تکالیف بیشتری بر ما تحمیل شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ما در آن زمان عنوان کردیم که ما می‌توانیم مشکلاتمان را با آژانس در قالب NPT حل کنیم که این موضوع به آن مدالیته نوشته شده رسید. آژانس عنوان کرد مسائل باقی مانده 6 تا است. برخی که می‌خواستند در این موارد کارشکنی کنند عنوان کردند ایران می‌خواهد وقت بخرد به همین خاطر در 18 ماه باید این موضوع را حل کند، که ما نیز در جواب گفتیم مسائلتان را مطرح کنید تا ما یک بار برای همیشه حل کنیم.

جلیلی ادامه داد: ما این 6 مسئله را در عرض 6 ماه حل کردیم و آژانس نیز نامه داد که این مسائل از نظر ما حل شده است این در حالی است که می‌گویند در آن زمان تنها بیانیه خوانده شد. 4 روز بعد از این موضوع قطعنامه‌ای علیه ما صادر کردند به همین خاطر است که مقام معظم رهبری می‌فرمایند آنان قابل اعتماد نیستند.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: که ما در جواب آنان که خواستار گفت‌وگو شدند، گفتیم دیگر درباره این موضوع گفت‌وگو معنا ندارد. در ادامه ما به آنان بسته پیشنهادی دادیم و اعلام کردیم شما باید در این چارچوب مسائلتان را مطرح کنید.

وی ادامه داد:‌ اخیرا نیز برخی درباره این بسته پیشنهادی گفتند که چرا مسائل منطقی نیز در آن مطرح شده است. آن زمان ما گفتیم موضوع هسته‌ای می‌تواند یکی از مسائل مشترک ما با 7 کشور مقابلمان باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: طرف مقابل عنوان می‌کرد که می‌خواهد جلوی اشاعه سلاح هسته‌ای را بگیرد ما نیز گفتیم بیایید این موضوع را به بحث بگذاریم که چه کسی اسرائیل را مسلح به سلاح هسته‌ای کرد.

عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با بیان اینکه طرف مقابل هنگام روبرو شدن با بسته پیشنهادی ایران در موضع انفعال قرار گرفت، گفت: به همین خاطر سولانا بسته پیشنهادی دیگر ارائه داد. ما اعلام کردیم می‌توانیم بر سر مشترکات دو بسته گفت‌وگو کنیم که بر همین اساس گفت‌وگوها را آغاز کردیم.

وی ادامه داد: آمریکا نیز که در گذشته گفته بود تا زمانی که ایران قطعنامه‌های ما را اجرا نکند در مذاکرات شرکت نمی‌کنیم با سراسیمگی در این مذاکرات شرکت کرد. طرف مقابل بعد از سه دور گفت‌وگو قبول کرد که برای همکاری پیرامون مسائل مشترک گفت‌وگو کند نه اینکه بخواهد برای ما تعیین تکلیف کند.در همین دور از گفت‌وگو‌ها اعلام کردیم که تبادل سوخت می‌تواند در ذیل این همکاری باشد.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه سخنان خود گفت: ما در سال 88‌ سوخت 20 درصد نداشتیم و به طرف مقابل گفتیم در ذیل این همکاری به ما این سوخت را بدهید. این در حالی بود که آنان عنوان می‌کردند ما غنی‌سازی 3.5 درصد را تعلیق کنیم.

جلیلی ادامه داد: وقتی ما به آنان گفتیم سوخت 20 درصد را به ما بدهید، احساس کردند که اهرم فشاری به دست آوردند و شروع به زیاده‌خواهی کردند. ما به آنان گفتیم اگر ما 20 درصد را خود تهیه کردیم مقصر شما هستید. آنان نیز گفتند اگر می‌توانید به دست آورید.

عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تصریح کرد: نتیجه این شد که ما سوخت 20 درصدی که طرف مقابل فکر می‌کرد اهرم فشار آنان است، به دست آوردیم و سطح چانه‌زنی را از 3.5 درصد به 20 درصد رساندیم. در استانبول 2 ما به آنان گفتیم از شما 20 درصد را خواستیم ندادید حال نمی‌توانید به ما بگویید که نباید 20 درصد داشته باشیم.

وی گفت: ما به طرف مقابل گفتیم این که غنی‌سازی 20 درصد را ادامه ندهیم می‌تواند موضوع همکاری باشد اما نمی‌تواند تکلیفی از جانب شما بر ما باشد. در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری مطلب غلطی بود که آن آقا مطرح کرد. همکاری یعنی گام‌های متقابل، طرف مقابل در ازاء غنی‌سازی 20 درصد، گفت تحریم صادرات پتروشیمی ایران به اروپا را برمی‌دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلح نظام در ادامه گفت: وقتی ما این موضوع را با صاحبان و کارشناسان پتروشیمی به بحث گذاشتیم آنان خندیدند و گفتند مشکل ما این نیست. ما در منطقه خودمان به اندازه کافی مشتری داریم. در توافق ژنو همین را به عنوان ما به ازاء مطرح کردند طوری که هنوز یک مشتری اروپایی نیامده است.

جلیلی در پایان با تاکید بر این موضوع که حق هسته‌ای ما قابل گفت‌وگو نیست، گفت: آنچه که در موضوع هسته‌ای ما اهمیت دارد این است که دشمن بفهمد ما در دفاع از حقمان جدی هستیم همانطور که در دفاع از تمامیت ارضی‌مان نشان دادیم جدی هستیم.