به بهانه تفحص پیکر غواصان آسمان کربلای 4؛
روایت یک شاهد عینی از عملیاتی که 175 غواص در آن به شهادت رسیدند
سردار حسین نوری تبار از رزمندگان حاضر در عملیات کربلای 4 گفت: هدف از انجام عملیات کربلای 4 انجام یک عملیات بزرگ و وسیع در شرق بصره بود. حال اگر آن عملیات انجام نمی شد، عملیات کربلای 5 با یک جریاناتی دیگر مواجه می شد و هیچ وقت پیروزی کربلای 5 به دست نمی آمد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي كهگيلويه به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا،به نقل از مرصاد، در تاریخ پر فراز و نشیب دفاع مقدس عملیات هایی انجام شده است که بررسی هر یک از آن ها می تواند به عنوان یک درس بزرگ برای عرصه های مختلف کشور به خصوص برای دولتمردان امروز باشد چرا که رزمندگان اسلام بدون دارا بودن امکانات لازم در مقابل دشمن سرکش و تا دندان مسلح دستاوردهای چشمگیری را کسب کردند.
در میان عملیات های موفق ایران که علیه رژیم بعثی، عملیات هایی بودند که اگر در ظاهر به آن ها نگاه شود و به تاثیرگذاری آن ها توجه نشود، اینگونه برداشت خواهد شد که این عملیات ها تنها یک شکست برای ایرانیان بوده اند. با این وجود بررسی ابعاد هر یک از این عملیات ها می تواند تاثیرگذاری آن ها را روشن کند.
در روزهای اخیر به واسطه کشف پیکر مطهر شهدای غواص عملیات کربلای 4، این عملیات بار دیگر بر سر زبان ها افتاده است. بدون شک اگر به کربلای 4 بدون در نظر گرفتن عملیات های بعدی توجه شود، عملیات کربلای 4 یک عملیات بدون پیروزی در نظر گرفته می شود اما صحبت های برخی از رزمندگان شرکت کننده این عملیات بیان کننده این است که کربلای 4 پیش زمینه ای برای پیروزی های بعدی به خصوص در کربلای 5 بوده است.
در این شرایط هم گاهی دیده می شود که گروه های معاند، ضد انقلاب و خارج نشین از مظلومیت شهدای کربلای 4 سوء استفاده کرده و در این فضا سعی دارند که نشان بدهند این عملیات نباید به اجرا در می آمد.
خبرنگار مرصاد به منظور روشن کردن ابعاد عملیات کربلای 4 و تعیین صحت گفته های مطرح شده در روزهای اخیر به سراغ یکی از حاضران این عملیات رفت و از ابعاد این عملیات پرسید.
سردار حسین نوری تبار از جمله افرادی است که دلاوری ها و از جان گذشتگی های رزمندگان حاضر در کربلای 4 را به واسطه شرکت در این عملیات از نزدیک دیده است. او به سوالات خبرنگار مرصاد در خصوص این عملیات پاسخ هایی داد که در ادامه می آید:
مرصاد: سردار همانطور که در روزهای گذشته مشاهده کردید برخی از عناصر ضد انقلاب و معاند با استفاده از تصاویر شهدای غواص به دنبال این بوده اند که عملیات کربلای 4 را یک عملیات معرفی کنند که از ابتدا مشخص بود که شکست می خورد. همچنین برخی از آن ها نیز این مسئله را مطرح می کنند که عملیات کاملا لو رفته بود. نظر شما به عنوان کسی که در این عملیات حضور داشتید در خصوص این ادعاها چیست؟
نوری تبار: هدف از انجام عملیات کربلای 4 انجام یک عملیات بزرگ و وسیع در شرق بصره بود. حال اگر آن عملیات انجام نمی شد، عملیات کربلای 5 با یک جریاناتی دیگر مواجه می شد و هیچ وقت پیروزی کربلای 5 به دست نمی آمد.
بنده در همان عملیات حضور داشتم و در شب عملیات قبل از آنکه یگان ها از موضع تجمع حرکت کنند، به نظر می رسید که عراقی ها می دانستند که در آن منطقه عملیاتی انجام خواهد شد اما اینکه برخی ها می گویند که عراقی ها ساعت و دقیقه عملیات را هم می دانستند، موضوعی نیست که صحت داشته باشد.
مرصاد: عراقی ها چگونه پیش بینی می کردند که ایران یک عملیات انجام خواهد داد؟
نوری تبار: عراقی ها از طریق پروازهایی که بر منطقه داشتند و با استفاده از منورها از حضور نیروها اطلاعاتی به دست آورده بودند اما از کیفیت و زمان عملیات اطلاعات دقیقی نداشتند.
مرصاد: یعنی عملیات به طور کامل لو نرفته بود؟
نوری تبار: قطعا نه.
مرصاد: عملیات چگونه انجام شد؟
نوری تبار: برنامه اصلی این بود که نیروها پای کار بیایند و ضریب امنیت را بالا ببریم تا شرایط برای عملیات بعدی یعنی کربلای 5 که در 15 روز انجام شد بالا برود. کل یگان هایی که قرار بود به سمت خط اصلی حرکت کنند، به منطقه هدف نرفتند از فاصله های 1 الی 2 کیلومتری تظاهر به تک می کردند. تنها چند یگان ما که در سمت چپ و راست ما حضور داشتند سرپل گرفتند.
تا آنجایی که من اطلاع داشتم غواص های لشکر 27 سید الشهدا و 31 عاشورا عملیات انجام دادند. همچنین در سمت راست 19 فجر و 57 عملیات انجام دادند. مابقی لشکر ها از موضع تک خارج نشدند و در ساعت 5 صبح دستور عقب نشینی صادر شد.
مرصاد: از میان رزمندگان کرمانشاهی کسی دیگری بود که همراه غواص ها بوده باشد؟
نوری تبار: سردار ویسی در آن عملیات که یگان ها به جزیره ام الرصاص رفتند، حضور داشت.
مرصاد: خود شما در آن زمان در کدام تیپ بودید؟
نوری تبار: من در منطقه شملچه و در تیپ 12 قائم سمنانی ها بودم. تیپ ما حتی یک نفر تلفات نداد.
مرصاد: جلوتر نرفتید؟
نوری تبار: خیر. زیرا قرار بود ابتدا رزمنده های دیگر جزایر بوارین را بگیرند.57 و 19 فجر موفق شدند سرپل گرفتند و نزدیک ساعت 9 بود که دستور عقب نشینی گرفتند و به عقب برگشتند.
مرصاد: پس شهدایی که به تازگی پیکرشان کشف شده است مربوط به لشکرهایی بود که جلوتر بودند؟
نوری تبار: بله. آن عزیزان که شهید شدند مربوط به نیروهایی بودند که منطقه ام الرصاص حضور داشتند.
مرصاد: گفتید که عملیات کربلای 4 پیش زمینه ای برای کربلای 5 بود. علت این موضوع را توضیح می دهید؟
نوری تبار: بعد از 15 روز از عملیات کربلای 4، عراقی ها گفتند که کار دیگر تمام شده و حساسیت آن ها از آن منطقه خارج شد. حتی برخی از نیروهای آن ها مرخصی گرفته بودند چون فکر می کردند یک عملیات ناموفق انجام شده است و دیگر کار تمام است و ایرانی ها قادر به انجام عملیات نیستند. اما دوباره در همان قسمت عملیات قبلی که لشکر 15 فجر و 57 موفق شده بودند خط را بکشنند و به سمت محلی که پرورش ماهی انجام می شد رفتند، یگان ها عملیات را طرح ریزی کردند و توسعه دادند.
عراقی ها تصور نمی کردند که بار دیگر عملیاتی بعد از 15 روز سازماندهی شوند.
مرصاد: چه تعداد عراقی در آن جا حضور داشتند؟
نوری تبار: 3 تیپ لشکر 11 عراق آنجا بودند.
مرصاد: پس با عملیات کربلای 4، عراقی ها فریب خوردند؟
نوری تبار: بله. در حقیقت عملیات کربلای 4 یک فریب برای انجام عملیات کربلای 5 بود.
یادم هست که در آن زمان در منطقه یکی از فرماندهان با یک دستگاه تویوتا به دنبال من که همراه شهید عباس اسلامی پور که در عملیات کربلای 5 شهید شد آمد و سوار ماشین شدیم. پشت آب گرفتگی دیدیم عراقی ها دارند عقب نشینی می کنند.
مرصاد: اگر عملیات کربلای 4 انجام نمی شد، چه اتفاقی می افتاد؟
نوری تبار: در حقیقت اگر این عملیات انجام نمی شد این آقایانی که الان ادعا دارند مشخص بود که کجا بودند! اگر این جنگ را به این ها مثل قضیه هسته ای واگذار می کردیم. الان یک سوم خاک جمهوری اسلامی ایران را عراقی ها گرفته بودند.
ما بخشی از خاک ایران را در عملیات های کربلای 4 و 5 آزاد کردیم، فشار هایی که نیروهای بعثی روی نیروهای خودی ایجاد می کرد را کاهش دادیم. ما باید عملیات آفندی می کردیم زیرا اگر انجام نمی شد عراقی ها به تکاپو می افتادند که دوباره حمله داشته باشند تا مثل گذشته شهرهایی را تصرف کنند.
شهدا جایشان مشخص و معلوم است. اگر این افراد جانشان که مهم ترین دارایی اش بود را در کف دستشان نمی گرفتند امروز این امنیت و آرامش را نداشتیم.
به واقع اگر آن قاطعیت و آن توانمندی شهدا رزمندگان و جانبازان نبود، آمریکا به جای افغانستان و عراق به ایران حمله می کرد. آمریکا می داند اگر دست از پا خطا کند با چه نیروهایی روبرو خواهد شد و تنبیه می شود. در زمان دفاع مقدس هم این عراق ها نبودند که به تنهایی به ایران حمله کردند بلکه این آمریکایی ها و اروپایی ها بودند که نقشه های جنگی را در اختیار ان ها می گذاشتند و جنگ را سازماندهی می کردند.
انتهای پیام/گ
پربیننده ترین
- ◄ شهردار چرام بازداشت شد
- ◄ جنگ امروز تروریسم رسانهای است
- ◄ فردوسی رستمهای فلسطین کجاست؟/ بخش اول
- ◄ درگیری منجر به قتل در دهدشت
- ◄ اعزام ۲۸۰ دانشآموز کهگیلویهای به سرزمین اعجازها
- ◄ نفرمائید رفع فیلترینگ بفرمائید واگذاری تنگه احد!
- ◄ رسانه ملی تحت هجمه داخلی و خارجی
- ◄ جزئیاتی تازه از دستگیری قاتل پزشک متخصص قلب
- ◄ ماجرای گفتگوی شهید متوسلیان با بنیصدر در شرایط جنگی انقلاب
- ◄ فردوسی رستمهای فلسطین کجاست؟/بخش دوم
- ◄ جریمه میلیاردی قاچاقچی هیزم در کهگیلویه
- ◄ خون شهدای مقاومت با نابودی دشمنان به ثمر خواهد نشست
- ◄ بازنده اصلی یک انتخابات
- ◄ «عملیات وعده صادق ۳» اسرائیل را محو میکند
- ◄ امامجمعه سابق یاسوج از سرمایههای اجتماعی کهگیلویهوبویراحمد بود
آخرین اخبار
- ◄ دوران طلائی دفاع مقدس محصول تفکر بسیج است
- ◄ افتتاح آسفالت جاده بین مزارع روستای راک
- ◄ دشمن با ایران قوی مشکل دارد
- ◄ فریدون داوری؛ خالق اشعار سرزمین دنا تا اروند قهرمان
- ◄ مدرسه ۶ کلاسه خیرساز در سادات مشهدی کهگیلویه افتتاح شد
- ◄ شاعر برجسته کهگیلویه و بویراحمدی درگذشت
- ◄ پیام تبریک فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کهگیلویه به مناسبت آغاز هفته مبارک بسیج
- ◄ تلاش برای ترمیم شبکه گاز چاروسا و دیشموک
- ◄ کهگیلویه با ۷۸ عنوان برنامه به استقبال هفته بسیج میرود
- ◄ پسا دیدار دروغ ماسک - ایروانی
- ◄ خطر بروز تب برفکی را جدی بگیرید
- ◄ «سد کوهبُرد»؛ گنج مغفول مانده کهگیلویه
- ◄ امامجمعه سابق یاسوج از سرمایههای اجتماعی کهگیلویهوبویراحمد بود
- ◄ مراسم دومین سالگرد ارتحال امام جمعه یاسوج+ تصاویر در دهدشت
- ◄ فردوسی رستمهای فلسطین کجاست؟/بخش دوم