کدخبر: ۱۱۶۱۲
۱۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۰۸
چاپ

کارخانه سیمان تنگ‌سپو در کما؛

جوانان بیکار کهگیلویه را دریابید

در حالی کارخانه سیمان تنگ‌سپو دهدشت بعد از سال‌ها هنوز در اول راه مانده است که جوانان این شهرستان در نبود طرح‌های اشتغال‌زایی به یاس و ناامیدی رسیدند و به مهاجرت به استان های مجاور روی آوردند.

شهرستان کهگیلویه با جمعیت بیش از ۱۵۰ هزارنفری یکی از سه شهرستان‌ بزرگ استان کهگیلویه و بویراحمد است که به دلیل نبود کارخانه‌ها و صنایع بزرگ که پتانسیل‌های بالای اشتغال و کارآفرینی را برای جوانان جویای کار این شهرستان می‌تواند به ارمغان بیاورد رنج می‌برد، کارخانه‌جاتی که به اساسی‌ترین معضل و دغدغه جوانان جویای کار این منطقه تبدیل کرده است.

می‌توان گفت کارخانه سیمان سپوی دهدشت یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های صنعتی شهرستان کهگیلویه بوده که در سال ۱۳۸۶ و در دولت نهم در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار و با اشتغال‌زایی ۲۵۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۷۰۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم در منطقه تنگ سپوی این شهرستان با حضور مسئولان استانی و شهرستانی کلنگ‌زنی شد و قرار بود با اعتباری بالغ بر ۲۳۰ میلیارد تومان در آن سال و ظرفیت تولید سالانه حدود ۴۰۰ تن، سه‌ساله به بهره‌برداری برسد.

این کارخانه بنا بر ادعای مسئولان وقت، قرار بود جهت کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال‌زایی به این شهرستان و استان کمک کنند تا حداقل جوانان شهر دربه‌در استان‌های هم‌جوار جهت کارگری عزیمت نکنند و در خود شهرستان جوانان آن به کار گماشته شوند، اما حال پس از گذشت ۱۷ سال هنوز غیرفعال و راکد مانده و امید هزاران جوان این منطقه را به یأس و ناامیدی مبدل کرده است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدمحمد موحد نماینده شهرستان‌های کهگیلویه، لنده، چرام و بهمئی در مهر ۱۴۰۰ با اشاره به اینکه کارخانه سیمان سپو بعد از یک دهه غیرفعال بودن با پیگیری‌های انجام شده وارد فاز اجرایی می‌شود گفت: این طرح اشتغال‌زایی خوبی برای منطقه دارد و با تأمین فاینانس روند اجرایی این طرح متوقف نخواهد شد و پیش‌بینی تولید روزانه این طرح یک هزار و ۲۰۰ تن سیمان است.

موحد افزود: کارخانه‌های راکد سیمان سپوی دهدشت و فسفات چرام با تعیین تکلیف و انتخاب پیمانکار دوباره احیا می‌شود و باتوجه‌به نزدیکی شهرستان کهگیلویه به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بهره‌برداری از این طرح‌ها می‌تواند ارزآوری خوبی داشته باشد.

کارخانه سیمان دهدشت یکی از ده‌ها پروژه‌های به کما رفته دیار تاریخی بلاد شاپور است که سال‌هاست در سایه بی‌توجهی، قول وعده مسئولان و سو مدیریت‌ها به حال اولیه خود رها شده است و در کما رفته است.

کارخانه‌ای که قرار بود ۳ساله به بهره‌برداری برسد در حالی در ابتدای راه مانده است که این روزها وضع خوشی ندارد و سال‌ها است به‌صورت نیمه‌کاره رها شده است و جوانان دیار بلاد شاپور تمام‌شدن آن را به رویایی ناتمام و دست نیافتی برای خود می‌دانند.

بعد از انتخابات مجلس در سال ۱۴۰۲ تاکنون هیچ خبر یا سخنی از طرف نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی برای قول وعده‌داده‌شده جهت وارد فاز اجرایی‌شدن این پروژه اشتغال‌زایی مهم و حیاتی کهگیلویه نیست و مردم شهرستان از نماینده خود انتظار دارند گوشه چشمی به پروژه‌های راکد و ناتمام این منطقه که برخی از آنها به پروژه‌های پیر لقب گرفته‌اند که بیش از یک دهه را در کارنامه خود دارند داشته باشند و جهت تکمیل و راه‌اندازی این پروژه‌ها اقدام کنند تا جوانان این شهرستان به‌جای کارگری و سرگردانی در استان‌های هم‌جوار در شهر خود مشغول کار شوند.

متأسفانه سال‌هاست باوجود پیگیری‌های انجام شده مدیران استانی و شهرستانی سازمان صنعت، معدن و تجارت با گفتاردرمانی از پاسخگویی اساسی در این زمینه فرار می‌کنند و هیچ برنامه‌ای جهت فعال‌کردن این پروژه ندارند و همیشه توپ را در زمین جذب سرمایه‌گذار جهت راه‌اندازی کارخانه‌ها تولیدی استان می‌اندازند.

انتهای خبر/