آخرین اخبار

23. آبان 1394 - 22:23   |   کد مطلب: 3877
استفاده کمتر از نمک در پخت غذا و جایگزینی گیاهان معطر و ادویه‌های فاقد نمک برای طعم دادن به غذا، استفاده نکردن از غذاهای کنسرو شده که طی فرآوری در صنایع غذایی، نمك به آنها افزوده می شود، محدود کردن مصرف تخم مرغ به حداکثر 3 بار در هفته و نوشیدن روزانه حداقل 8 لیوا مایعات غیر شیرین از دیگر توصیه‌های کارشناس تغذیه به مبتلایان دیابت بود.

مرضیه کامران در گفت‌وگو  پایگاه خبری تحلیلی کهگیلویه به تبیین توصیه‌های تغذیه‌ای درباره دیابت پرداخت و تصریح کرد: دو عامل  " چاقی و ارث" در بروز این نوع بیماری نقش دارند.

 

کارشناس تغذیه با بیان این‌که تعدادی از موارد مبتلا به دیابت نوع 1 از طریق فامیلی انتقال پیدا می‌کند افزود: دیابت نوع 2 اغلب در افراد چاق دیده می‌شود وعملا دیده می شود که افراد دارای وزن طبیعی یا تا حدی کم وزن، کمتر مستعد ابتلاء به بیماری دیابت می باشند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: در صورتی که افراد عادات غذایی بد همراه با پرخوری داشته باشند و فعالیت بدنی آن ها کم باشد ممكن است زمینه را برای ظهور بیماری دیابت یا قند در بدن خود آماده سازند.

 

کامران در خصوص شناسایی عوارض دیابت در صورت عدم کنترل در بنلد مدت با اشاره به این‌که اگر دیابت در طولانی مدت کنترل نشود، بیماری هایی از جمله بیماریهای کبدی، کیسه صفرا، بیماریهای غدد تیروئید و پانكراس، بیماری های قلب و عروق، آسیب های چشمی و اعصاب مرکزی، آسیب کلیه ها و ابتلاء به بیماریهای عفونی در افراد به وجود می آید گفت:  اگر دیابت در طولانی مدت کنترل نشود، بیماری هایی از جمله بیماریهایکبدی، کیسه صفرا، بیماریهای غدد تیروئید و پانكراس، بیماری های قلب و عروق، آسیب های چشمی و اعصاب مرکزی، آسیب کلیه ها و ابتلاء به بیماریهای عفونی در افراد به وجود می آید.

 

این کارشناس تغذیه با بیان این‌که بر خلاف عقیده عموم، خرید یا تهیه غذاهای مخصوص بیماران دیابتی لازم و ضروری نیست، بیمار دیابتی می تواند و باید از انواع غذاهایی(البته به جز قند، شکر و تمام مواد غذایی حاوی این مواد) که سایر اعضاء خانواده استفاده می کنند مصرف نماید خاطرنشان کرد: بیمار دیابتی با مراجعه به کارشناس تغذیه و آموزش دیدن در خصوص استفاده از فهرست جایگزینی می تواند سایر غذاهای متنوع و در دسترس را جایگزین یكدیگر نماید.

 

به گفته کامران استفاده از فهرست جایگزینی غذا سبب آشنایی با مقدار انرژی و مواد مغذی اصلی موجود در هر واحدمواد غذایی می شود و کمكی در انتخاب انواع غذا در خانه یا رستوران خواهد بود.

 

وی در ادامه چند توصیه تغذیه‌ای مهم برای افراد مبتلا به  دیابت(بیماری قند) داشت و گفت: با مراجعه به کارشناس تغذیه، به اندازه کافی مواد نشاسته ای، انواع سبزی، میوه، ماست، شیر و مواد پروتئینی مصرف کنید، مواد غذایی که روزانه مصرف می کنید به 3 وعده اصلی و 3 میان وعده تقسیم نمایید زیرا غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون شما اثر زیادی دارد به خصوص اگر قرص یا انسولین مصرف می کنید.

 

استفاده کمتر از نمک در پخت غذا و جایگزینی گیاهان معطر و ادویه‌های فاقد نمک برای طعم دادن به غذا، استفاده نکردن از غذاهای کنسرو شده که طی فرآوری در صنایع غذایی، نمك به آنها افزوده می شود، محدود کردن مصرف تخم مرغ به حداکثر 3 بار در هفته و نوشیدن روزانه حداقل 8 لیوا مایعات غیر شیرین از دیگر توصیه‌های کارشناس تغذیه به مبتلایان دیابت بود.

 

انتهای پیام

دیدگاه شما

http://khabarlendeh.ir/
http://sobhezagros.ir/
آفتاب جنوب
پایگاه اطلاع رسانی شهرستان چرام
خبر دیشموک