آخرین اخبار

7. فروردين 1398 - 17:00   |   کد مطلب: 776
دیشموک بام طبيعت استان چهارفصل کهگیلویه‌وبویراحمد هر ساله در ايام نوروز به دليلي زيبايي‌هاي طبيعي كه دارد پذيراي ميهمانان نوروزي از سراسر كشور است.

  به گزارش پایگاه خبری کهگیلویه؛بخش دیشموک هر ساله در ايام نوروز به دليل وجود زيبايي‌هاي طبيعي كه دارد پذيراي ميهمانان نوروزي از سراسر كشور است .

 

امامزاده میرسالار (ع)، قلعه تاریخی دیشموک، قلعه شاه منصور، دریاچه دیشموک، سد خاکی گراب، گوردخمه یا گوردالو و دیگر جاذبه‌های گردشگری دیشموک این روزها گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است.

البته در روزهایی ابتدایی سال 98 و قبل از وقوع سیل در استان این منطقه گردشگران زیادی از استان های هم جوار به خود دیده است.

هر چند این روز ها مسیر ارتباطی این بخش از سمت دهدشت به خاطر بارش های اخیر شرایط مناسبی ندارد اما از مسئولین انتظار داریم تا تمهیدات لازم را جهت برطرف کردن مشکلات این بخش ها برطرف کنند.

 

راز و رمز طبیعت مناطق بخش دیشموک را نمی‌توان توصیف کرد؛ طبیعت در جشن بهاری این مناطق بکر آن‌ چنان مسحور کننده است که خاطره سفر هر گردشگری به نقاط گردشگری شهر دیشموک و بخش دیشموک همواره در دل او خواهد ماند.

 

استقبال گردشگران نوروزی از دگرگونی طبیعت همواره در نخستین روزهای سال نو به چشم می‌خورد و طبیعت خدادادی و مناظر دیدنی و باشکوه بخش دیشموک خاطرات فراموش نشدنی را در دفتر خاطرات سفرهای میهمانان نوروزی ثبت می‌کند.

 

دیشموک یکی از بخش های شهرستان کهگیلویه است که در فاصله 70 کیلومتری شهر دهدشت قرار دارد.

 

دیشموک بام طبیعت کهگیلويه

شهر دیشموک با ارتفاع بیش از یک هزار و 900 متر از سطح دریا و به جهت دارا بودن اقلیم سردسیری دارای طبیعتی بکر و منحصر به فرد است و به عبارتی می‌توان گفت دیشموک بام طبیعت کهگیلویه است.

 

این شهر نوپا و زیبا که دارای جمعیتی 8 هزار نفری است در فاصله 70 کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار گرفته است. مسیر دسترسی به دیشموک گرچه پرپیچ و خم است اما با رسیدن به این شهر و دیدن مناظر بکر و رویایی آن خستگی از تن انسان به در می‌شود.

نام شهر دیشموک از ریشه "دژ محکم" گرفته شده که پس از مدتی به "دیش محکم" و در دهه‌های اخیر به دیشموک تبدیل شد. به این شهر که وارد می‌شوی چیزی که بیشتر جلب توجه می‌کند وجود انبوه درختان بلوط  و چمن‌زارهای خرم و طبیعی اطراف شهر است که مانند کمربندی سبز این شهر را احاطه کرده است.

 

 

 

طبیعت بکر و تپه‌های پوشیده از گل‌های رنگارنگ چشم‌اندازهای بسیار زیبایی را طراحی کرده است.

این شهر که زمان تاسیس آن به سال 82 بر می‌گردد از به هم پیوستن چند روستا به وجود آمده و با وجود ساخت و سازهای فراوانی که در آن انجام شده و ریختی کاملا شهری به خود گرفته در اطراف شهر باغ‌ها و مزارعی وجود دارد که به زیبایی و طراوت این شهر افزوده است.

 

آنان که مشتاق دیدار از طبیعت خدادادی و آب‌های خروشان در کنار شالیزارهای سرسبز هستند، با سفر به بخش دیشموک قلعه تاریخی دیشموک و قلعه شاه منصور روستای لیراب ضمن دیدار از این مناطق و بهره‌مندی از طبیعت دل‌انگیز از مهمان‌نوازی مردم خونگرم این بخش برخوردار خواهند شد.

 

وجود رودخانه‌های گندم کار، لیراب، آجم و فارتق و چندین چشمه دائم در حریم و اطراف شهر زیبای دیشموک باعث ایجاد تصاویر بی‌نظیر از طبیعت در این شهر شده است.

 

 خالق طبیعت زیبایی‌های دیگری نیز به دیشموک اعطا کرده و آن دریاچه‌های فصلی متعددی است که در اطراف شهر دیشموک به وفور یافت می‌شوند و همین دریاچه‌های فصلی در فصل‌های بهار و تابستان زیبایی‌های بی‌نظیری را به وجود می‌آورند.

 

کوهستان‌ها به گلستانی پر از گل‌های وحشی رنگارنگ تبدیل شده و گل‌های زرد، آبی و قرمز در میان چمن‌های سرسبز دشت‌ها جلوه‌ای خاص به طبیعت شهر دیشموک و روستاهای اطراف آن بخشیده است.

 

مناطق روستایی از جاذبه‌های خوب گردشگری برخوردار هستند. فعالیت کشاورزی در این مناطق می‌تواند برای میهمانان دیدنی باشد.

 

مناظر و چشم‌اندازهای طبیعی در روستاهای بخش دیشموک بی‌نظیر است، درختان و گونه‌های مختلف گیاهی، رودخانه‌های خروشان و اماکن تاریخی در روستاهای لیراب، فارتق و اسفندان و درغک همه ساله پذیرای مسافران و گردشگران زیادی از سراسر کشور است.شهر دیشموک با اقلیمی سردسیری و با ارتفاع یک‌هزار و 900 متر از سطح دریا، دارای جاذبه‌‌های طبیعی و تاریخی بی‌نظیری است که متأسفانه آنچنان که باید معرفی نشده‌اند.

 

  نزدیکی دیشموک به استان خوزستان یکی از امتیازات ویژه این شهر محسوب می شود و در صورت تکمیل جاده‌های دسترسی به دیشموک از سمت خوزستان  و همچنین مارگون به دیشموک علاوه بر خارج شدن این شهر زیبا از بن‌بست می‌توان شاهد معرفی و شناساندن این بهشت گمشده به سایر نقاط استان و کشور بود.

آب خروشان رودخانه معروف تنگ فارتق در دامنه کوه‌های پوشیده از گل و گیاه این منطقه چشم‌انداز بی‌نظیری را خلق کرده است.

 

 

 

امامزاده میرسالار (ع)، قلعه تاریخی دیشموک، قلعه شاه منصور، دریاچه دیشموک، سد خاکی گراب، گوردخمه یا گوردالو و دیگر جاذبه‌های گردشگری دیشموک این روزها گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است.

امامزاده میرسالار (ع

 

 

 

 

قلعه تاریخی دیشموک

این قلعه از مکان‌های تاریخی است که قدمت لایه‌های زیرین آن به دوره اشکانی و ساسانی می‌رسد به ویژه سازه غربی صخره آن مرتبط با دوره اشکانی است.

 

بافت معماری جدید آن به دوره‌های زندیه و قاجاریه می‌رسد. حیاط شرقی آن مربوط به دوره زندیه و قاجاریه و حیاط غربی آن به دوره اول پهلوی برمی‌گردد.

 

بدان جهت که این قلعه از راهروهایی زیرزمینی در دو قسمت شرقی و غربی برخوردار بود لذا به مثابه دژی محکم و استوار بود که در دنیای گذشته تصرف آن کاری سخت و دشوار بوده است.

 

مردم منطقه معتقدند که واژه دیشموک برگرفته از دژ (دش) محکم می‌باشد. اینکه چه کسانی در طول قدمت این قلعه در منطقه حکومت می‌کردند باید گفت غبار گرفتگی پهنه تحقیق و پژوهش پاسخ دادن به این پرسش را ناکام گذاشته است.

 

تنها می‌توان گفت که در دوره معاصر به ویژه از عصر قاجاریه تا انقلاب 57 این قلعه سکونت گاه کلانترنشینان بهمئی سردسیری از طایفه خلیل‌خان به ویژه تیره جعفرخانی آن بوده است.

قلعه تاریخی شاه منصور لیراب

در این مکان وجود سفال‌ها و همچنین بافت معماری حکایت از آن دارد که از عصر اشکانی و ساسانیان این قلعه وجود داشته است.

 

معماری مرتبط با دوره سلجوقی نیز در آن یافت شده که این احتمال وجود دارد قلعه شاه منصور در دوره سلجوقیان دژی محکم بوده است.

 

شبیه آنچه که شیعیان اسماعیلیه در مناطق دیگر چون الموت قهستان داشته‌اند و این احتمال نیز وجود دارد که شاید شاه منصور مظفری هنگامی که امیر تیمور گورکانی متواری شده بود و حتی قبل از آن نیز که بین حوزه مرکزی ایران و غرب مراوداتی داشته است در این محل نیز به ایجاد پایگاهی اقدام کرده باشد و هر چند که تاریخ دقیق حضور شاه منصور را در این محل ذکر نکرده است.

 

گوردخمه - گوردالو

این سنگ از نوع سنگ‌های استودان و استخوان‌دان است که در دوره پیش از اسلام طبق فرهنگ آریایی‌ها مردگان را در آن دفن می‌کردند.

از آنجایی که آنان معتقد بودند اگر اجساد را بعد از مردن بلافاصله در خاک دفن می‌کردند باعث آلوده شدن زمین و سفره‌هاي آب زيرزميني مي‌شود و گياهاني كه در زمين‌هاي محل دفن مردگان مي‌رويند مورد استفاده حيوانات اهلي از جمله گاو و گوسفند مي‌شوند و انسان هم به دليل استفاده از شير و گوشت آن حيوانات دچار امراض مي‌شوند به اين دليلي هنگام مردم اجساد را در اين سنك كه در ارتفاع بلند بود دفن مي كردند.

 

پس از تجزیه اجساد استخوان‌های مردگان را در محلی نزدیک به خانه‌ها دفن می‌کردند. در گذشته این گوردخمه دربی سنگی داشته است که به مرور زمان تخریب شده و سنگ مذکور ظرفیت همزمان سه جسد را داشته است.

 

در ادامه تصاویر مربوط به بخش دیشموک آمده است؛

 

دیدگاه‌ها

واقعا زیباست
با سلام عکسهای بسیار جالبی بودند ولی حیف که ازامامزاده میرسالار(ع) هیچ عکسی نزدید

دیدگاه شما

http://khabarlendeh.ir/
http://sobhezagros.ir/
آفتاب جنوب
پایگاه اطلاع رسانی شهرستان چرام
خبر دیشموک